top of page
IMG_6671.HEIC
logo-tantrafestivalen-uten-dato-negativ.png

VANLIGE SPØRSMÅL

Se om du finner svaret her, før du tar kontakt med oss

HVA SLAGS FESTIVAL ER DETTE?

 

Vi inspireres av tantrisk visdom om kraften og gleden som bor i kroppen og i kjærligheten. Målet er å gi deg inspirasjon og påfyll. Du får lære øvelser du kan ta med deg hjem og praktisere videre. Festivalen byr på muligheter til å åpne opp for mer glede og nytelse i livet ditt.

 

KAN JEG HA MED BARNA?

 

Nei, dessverre. Festivalen har 18 års aldersgrense.

 

KAN JEG HA MED HUNDEN MIN, ELLE PAPEGØYEN?

 

Beklager, nei. På Indal lever en musejagende katt og produksjonsdyr som blant annet gir oss egg og honning, og vi må ha kontroll over dyrebestanden her.

 

 

KAN JEG RUSE MEG?
 

Dette er ikke en slik type festival. Vi kommer sammen for å være tilstede og kreative. Vi kan feste og bli høye på kjærlighetskraften, musikken, sommernatten og inspirasjonen. Så ikke ta med noe slikt, prøv ekstatisk dans i stedet.

 

HVORDAN BLIR JEG METT?

Vår festivalkokk Axel Risnes åpner pop up-restaurant på gården under festivalen! Han vil tilby lunsj og middag, med feks salater, energibarer, råkaker, smoothie bowls og chiapudding og vegetargryte med ris. Frokost og eventuelle mellommåltider og snaks utover det tar du med selv. Det er selvfølgelig fullstendig frivillig å handle fra Axels restaurant, men vi håper dere synes det bidrar til å gjøre deres festivalopplevelse enda bedre! 

 

Alternativt: Ta med det du trenger, for eksempel epler, knekkebrød og smøreost på tube, nøtter, vann og snacks. Det er en liten butikk og en Thai-restaurant én kilometer unna. 15 min kjøring unna er det alle mulige butikker i Moelv, Gjøvik og Biri.

 

 

BLIR DET FESTIVALCAMP?

 

Ja, vi inviterer til en enkel festivalcamp i 2024. Den blir på jordet rett i nærheten av festivalområdet på gården. Du betaler ingenting ekstra for å bo på festivalcampen.

 

HVA KOSTER FESTIVALPASS?

 

Jo tidligere du melder deg på, jo gunstigere pris får du.

Kr. 2 500,- før 1. februar

Kr. 2 990,- før 1. juni

Kr. 3 700,- fra og med 1. juni

FÅR JEG DELTATT PÅ ALT?

 

Nei, med mindre du kloner deg selv. Vi byr på flere ulike workshops som begynner på samme klokkeslett, flere ganger i løpet av festivalen. På den måten får du anledning til å skreddersy din egen festivalopplevelse avhengig av egne interesser og ønsker. Vi byr på denne valgfriheten fordi vi ønsker deg det beste, og håper du ser det rause i at tilbudet er bredt. Så nei, du får ikke deltatt på alt men du får valgfrihet. For eksempel vil vi alltid ha noe annet å by på i mens det er en workshops som bare er for par eller kun for kvinner, slik at det vil være noe på programmet som er aktuelt for alle. 

I tillegg til de tantriske workshopsene, byr vi på bonusstunder med lydbad, morgenbadstu osv. som alle er planlagt for å gi deg gode sanseopplevelser. 

Det vil bli lunsj- og middagspause i løpet av dagen.

ER DETTE EN FESTIVAL FOR SEX, DRUGS AND ROCK'N'ROLL?

 

Nei. Tantrafestivalen på Gjøvik er rusfri og er ikke en løssluppen arena, men en plass for å utforske tantrisk tradisjonsvisdom innenfor trygge rammer. Vi kommer til å meditere, puste dypt og feire den hellige feminine kjærighetskraften. Så du bør ikke komme hvis det du er interessert i er tilfeldige forbindelser


Vi lever i en verden som oversvømmer oss med seksualitet i reklame og kroppspress, mens vi sjelden snakker om hva sex betyr for oss, hvordan det føles og hva vi kan lære om oss selv og det hellige gjennom kroppen. Vi er åpne for å utforske og forsterke den seksuelle livsenergien i deg, din livskraft. Det kan vi gjøre gjennom meditasjon, dans, sanselighet, tilstedeværelse og ulike typer forbindelsesøvelser. Det er så mye rikere og mer mangfoldig enn den begrensede forståelsen av seksualitet som dominerer mainstream i dag.


Festivalen er en mulighet til å forstå og utvide din kapasitet til å relatere med autentisitet og et bevisst forhold til grenser og respekt i møter og forhold.
 

 

HVOR KAN JEG SOVE?
 

Velg selv ut i fra ditt behov for komfort. Vi anbefaler å booke tidlig direkte med stedet du ønsker å bo, fordi dette er høysesong i et populært område.

 

Enkleste form form for overnatting er i år på vår egen festivalcamp. Ta med telt og det du trenger for å ha det komfortabelt.
 

I gangavstand fra gården (1 kilometer unna), ligger Sveastranda camping og Stokke nedre som er en gård som leier ut rom og hytter. NB: bratt bakke å gå opp til gården (det er det som gir oss utsikten over Mjøsa!)

 

Forslag i Gjøvik, 15 min bilkjøring unna:
For den praktiske: Hovdetun vandrehjem
For luksusdyret:

Strand hotell eller Grand hotell
 

Det er også flere airbnb-muligheter på Gjøvik og i Moelv.

HVORDAN REISER JEG HIT?
 

Gjøvik ligger sentralt på Østlandet, ca 140 km nord for Oslo. Tog og busser reiser mellom Oslo og Gjøvik (på vestsiden av Mjøsa) ca annenhver time og Moelv (på østsiden av Mjøsa) ca hver time. Både Moelv og Gjøvik ligger ca 15 min bilkjøring unna, så begge er like aktuelle. Videre er det mulig å ta buss videre til Redalen. 
Turen kan planlegges her både for tog og buss
https://en-tur.no/
Busstoppet som ligger like ved gården heter Indal. I sommerferien er det få avganger hit. Nærmeste busstopp er da Redalen, en kilometer fra gården, men når du planlegger turen kan du bruke Indal som reisemål så får du beskrivelse helt fram. 
Turistkontoret på Gjøvik kan også hjelpe deg i forhold til tog- og bussavganger. www.gjovik.com

Eksempel på reiserute som lar deg reise kollektivt fra Oslo for å rekke starten av festivalen: (kollektivselskapene kan gjøre endringer, så du må selv søke opp de aktuelle rutene)
Avreise fra Oslo S med tog til Gjøvik kl 11:02, buss videre til Redalen, ankomst kl 13:47 (en km unna gården)
Avreise fra Oslo S med tog til Moelv kl 11:34, buss fra Moelv til Mjøsbrua og videre til Redalen, ankomst Redalen 13:56 (en km unna gården)

 

ER DET TRYGT?

 

Før ankomst må deltagerne samtykke til å følge festivalreglene. Det er en påkledd festival hvor de fleste øvelsene gjøres i din egne påkledde kropp. Du trenger ikke klemme en eneste sjel om du ikke vil. Det er viktig for oss at alles grenser respekteres.

 

Noen av workshoppene kan gi deg mulighet til å utforske komfortsonen din og få nye opplevelser. Men du trenger aldri bli berørt av noen eller berøre noen om du ikke vil.
 

Det å klare å si og høre et nei er et viktig fundament for festivalen, og for tantrisk praksis.

 

HVEM KOMMER?
 

Det betyr ikke noe hvem du er eller hvor du kommer fra,  så lenge du har et empatisk hjerte og indre nysgjerrighet. Åpent for alle mellom 18 – 108, uansett bakgrunn og erfaring. Empati, et varmt hjerte og villighet til å respektere festivalens intensjon og regler er forutsetninger.

Vi selger ikke dagspass, og ønsker at alle deltagere er tilstede ved åpningsseremonien når vi gjennomgår festivalreglementet og skaper trygge rammer for helgen. Så  holder vi trygge rom for hverandre gjennom hele forløpet og legger vekt på integrering og en verdig avslutning før vi sier på gjensyn på søndag.

 

 

HVORDAN KOMMER VÆRET TIL Å VÆRE?


Det vet vi ikke… Men det er norsk høysommer med god sannsynlighet for ok vær. Ta med klær til regn og sol så har du det du trenger. Det er strand og foss du kan bade i ca 1 km unna.

 

 

HVOR STOR BLIR FESTIVALEN?

Vi har maks 40 plasser, pluss lærere, kunstnere og frivillige.  Det er så små forhold at du må si hei og få øyekontakt når du treffer andre. Og et så stor naturområde at du kan finne stille lommer av ro når du trenger det.

 

HVORDAN MELDER JEG MEG PÅ FESTIVALEN?

 

Du melder deg på via påmeldingsskjemaet her.

bottom of page